Hantera persondata

Vilken information samlar vi in om dig och vad används uppgifterna till? Hantera din data och persondata.

Persondata2022-05-10 13:10

Mediekoncernen NTM är transparenta gällande data som vi sparar. Läs mer och hantera dina uppgifter/data här nedan.

Din data och persondata kan du läsa mer om och hantera själv på denna sida. Vissa åtgärder kräver att du loggar in om du har ett konto hos oss för någon av våra tjänster.

Uppgifter som används för journalistiska ändamål utgör ett undantag i Dataskyddslagstiftningen. Det innebär bland annat att våra journalister utan restriktioner kan spara och behandla kontaktuppgifter, källor och annan information som de har direkt användning av i sin journalistiska verksamhet. Detta gäller endast journalistisk verksamhet, inte kundregister, prenumerationer eller liknande.

Ditt förtroende är viktigt för oss. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när du lämnar personuppgifter till oss. Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen sker i enlighet med gällande dataskyddsregler och våra interna riktlinjer och rutiner.

Få tillgång till dina personuppgifter via registerutdrag

Här kan du beställa ett registerutdrag med den persondata vi sparat om dig. Din begäran utgår från din e-postadress. Om du har flera e-postadresser som nyttjas i anslutning till någon av våra tjänster så behöver du göra en begäran per e-postadress. Inom 30 dagar från att din e-postadress är bekräftad skickar vi länk via e-post att hämta ditt registerutdrag. Du identifierar dig med BankID.

Begära rättelse av personuppgifter

Många av dina uppgifter kan du själv gå in och hantera på en sajt under Mina sidor. För att hitta till dina sidor går du in på exempelvis Corren.se och klickar på balken högst upp på sajten och där klickar dig fram till ”Mina sidor”. Du kan också begära att andra uppgifter (än de som du kan ändra själv) ska rättas eller kompletteras. Detta gör du genom att kontakta oss på dataskydd@ntm.eu.

Ge eller ta tillbaka ditt samtycke

För viss behandling ber vi explicit om ditt godkännande att behandla dina personuppgifter. Du har rätt att när som helst ångra dig och ta tillbaka godkännandet för fortsatt behandling. Observera att vi fortfarande har rätt att använda redan insamlade uppgifter, eftersom du har gett ditt godkännande sedan tidigare. På våra sajter och appar kan du se vilka samtycken du har lämnat och göra ändringar i cookieinställningar. Kontakta dataskydd@ntm.eu om du har frågor.

Radera uppgifter och konto (glöm mig)

I vissa fall har du rätt att få dina personuppgifter raderade, t ex om det inte längre finns något behov av att behandla personuppgifterna. Om vi behöver informationen för att kunna fullfölja ett avtal med dig eller om det finns lagkrav på att vi ska behålla personuppgifterna kan vi inte radera dem.

Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrev och direktmarknadsföring. Du kan hantera nyhetsbrev och marknadsföringsutskick under Mina sidor/Hantera nyhetsbrev. Du kan också klicka på avregistreringslänken i det utskick du har fått, eller kontakta vårt kundcenter.

Du som redan har ett NTM-konto har möjlighet att bli glömd från alla våra tjänster. Observera att detta inte gäller om vi behöver ha kvar dina uppgifter, t.ex. om du ha en aktiv prenumeration hos oss. Först måste du logga in, därefter bekräfta ditt lösenord igen i fältet som då visas nedan. OBS! Att radera kontot kan ta flera minuter. Lämna inte sidan medan din begäran behandlas!

Begränsa behandling av uppgifter

Om du vill begränsa informationen som delas med annonsörer på våra nyhetssajter kan du gå in på följande länk. Observera att samma procedur måste genomföras på alla enheter du använder och för varje webbläsare i respektive enhet.

Rätt att göra invändningar

Om du har några invändningar så kontakta dataskydd@ntm.eu.